Menu
Demonstranter utenfor Sveriges ambassade i Bagdad etter koranbrenningen i forrige uke. Foto: Hadi Mizban / AP / NTB

Sveriges kristne råd vil definere koranbrenning som hatkriminalitet

Koranbrenningen i Stockholm i forrige uke er en så tydelig handling at det bør defineres som hatkriminalitet, mener Sveriges kristne råd (SKR).

Av NTB | 03.07.2023 14:43:00

Krig og konflikter: – Når det skjer utenfor den store moskeen i forbindelse med den muslimske høytiden id kjenner vi at man har passert en viktig grense, sier generalsekretær Sofia Camnerin.

SKR mener koranbrenning som handling bør etterprøves rettslig. I dag er det ingen forbud mot å brenne hellige skrifter i Sverige. Ytringsfriheten er også sterkt beskyttet av grunnloven, og Camnerin vil ikke forandre på det.

– Nei, men man må se på dagens lovverk og se når en handling går over til hatkriminalitet og hets mot folkegruppe, sier hun.

– Det går ikke an å sammenligne. Jeg tror ikke at det ville blitt like ladet, sier hun.

Overfor nyhetsbyrået TT understreker hun at koranbrenningen er spesielt følsom på grunn av tidspunktet og den tilspissede politiske situasjonen.

– Når hele samfunnet er innblandet og EU, utenriksdepartementet og 57 muslimske land anser at man har krysset en grense, er det på tide å prøve spørsmålet rettslig. Vi vil tydelig vise solidaritet med det muslimske fellesskapet. Vi trenger ikke religionsmotsetninger nå, sier Canmerin.

(©NTB)

Flere nyheter: