Menu
Loreen applauderes av Alessandra og den norske leiren. Foto: Heiko Junge / NTB

Sverige vant Eurovision Song Contest – Norge på femteplass

Norge og Alessandra fikk et voldsomt løft av folkestemmene og endte på femteplass i Eurovision Song Contest. Sverige og Loreen vant.

Av NTB | 14.05.2023 01:14:20

Kultur og underholdning: Det er andre gang den svenske artisten vinner. Hun er også den første kvinnelige artisten til å vinne to ganger.

– Det føles vilt, det føles helt surrealistisk, sier Loreen.

– Det eneste jeg føler nå, er mye kjærlighet, fortsetter hun.

Alessandra Mele framførte «Queen of Kings», som hun har skrevet sammen med Henning Olerud, Stanley Ferdinandez og Linda Dale.

– Wow! For en syk opplevelse. Nå er jobben gjort, og en stor drøm er oppfylt. Nå gleder jeg meg til å feire med teamet, hvile litt, før eventyret fortsetter, sa hun via NRKs pressekontakter.

Femteplassen er Norges beste plassering på ti år – siden Margaret Berger tok fjerdeplassen i Malmö i 2013.

Norge lå på 17. plass etter jurystemmene med bare 52 poeng. Kun den finske juryen ga Norge full pott. Men med hele. 216 folkepoeng bykset Norge opp til en total på 268 poeng.

Sverige ledet suverent da juryene hadde sagt sitt, men da Finland fikk hele 376 poeng fra folkejuryene, så det igjen ut til å kunne bli spenning. Sverige endte til slutt med 583 poeng etter å ha fått 243 poeng fra folket, mens Finland fikk 526 poeng totalt.

Israel på tredjeplass endte opp med 362 poeng, og Italia på fjerde med 350 poeng.

Interessant nok var det de tre nordiske landene som fikk flest poeng fra folkestemmene.

Flere nyheter: