Sveriges Alexander Isak header inn sitt første landslagsmål på nesten to år da han gjør 3–0 mot Estland i lørdagens EM-kvalifisering. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Sverige tilbake med kalasseier over Estland

Sverige har meldt seg på i kampen om avansement til EM-sluttspillet i fotball fra gruppe F etter å ha slått Estland 5-0 på bortebane.

Av NTB | 09.09.2023 20:04:38

Sport: Sverige under Janne Anderssons ledelse har hatt en tung start på sin EM-kvalifisering med bare én seier og to tap før lørdagens triumf. Bunnpunktet kom i juni etter 0-2 borte mot Østerrike. Etter seieren over Estland har laget seks poeng og holder tredjeplassen i gruppen.

Viktor Gyökeres scoret enkelt på Linus Egnells pasning ut i 45 grader etter 18 minutters spill. Dejan Kulusevski økte til 2-0 seks minutter senere da han dro seg fri inne i feltet.

Etter 697 dager stoppet Alexander Isaks måltørke på landslaget. Han var høyest inne i feltet på Ken Semas innlegg fra kanten og satte 3-0. Forrige landslagsmål kom i oktober 2021 mot Hellas i VM-kvalifiseringen.

Hjemmelaget hadde ikke så mye å varte opp med, og svenskene kunne bare kontrollere inn de tre poengene. Robin Quaison sendte svenskene opp i 4-0 kvarterer før slutt. På overtid la Viktor Claesson på til 5-0.

Tidligere lørdag hadde Belgia overtatt føringen i gruppe F med borteseieren over Aserbajdsjan. Yannick Carrasco ble matchvinner med kampens eneste mål etter 38 minutter. Belgia topper gruppen med ti poeng, det samme som Østerrike har.