Menu
Svenskene mener at Johannes Høsflot Klæbo allerede har avgjort årets utgave av Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svenskene mener Klæbo allerede har vunnet Tour de Ski

Sveriges landslagssjef Anders Byström mener at det ikke er mulig å ta igjen Johannes Høsflot Klæbo i årets utgave av Tour de Ski.

Av NTB | 03.01.2023 08:55:02

Sport: – Du må bare se på ham, sa Byström før den tredje etappen.

Klæbo startet sesongens tour med å vinne fristilssprinten foran italieneren Federico Pellegrino, før nordmannen også sikret seieren på 10 kilometer jaktstarten.

På den etappen var seiersmarginen 10 sekunder til landsmannen Pål Golberg og Pellegrino.

– Johannes har i grunnen allerede sikret det, tror jeg, men det er tett bak der, sa Byström til nyhetsbyrået TT etter jaktstarten.

– Ja, men bare se på han, han er verdens beste skiløper og så har han en annen fyr bak seg som er verdenscupleder (Golberg) som også er en allrounder på alt – de blir vanskelige å slå, de er favorittene, svarte landslagssjefen.

Foran tirsdagens 10 kilometer klassisk individuell start sa William Poromaa og Calle Halfvarsson seg enige med landslagssjefen deres.

– Det stemmer. Touren er lang og alt kan skje, men hvis han holder seg på beina og fortsetter som han har gjort til nå, så er det klart at det er vanskelig å slå ham, sa Poromaa.

– Klæbo blir vanskelig å konkurrere med nå. Han er sterk selv opp den siste bakken og han har enda en sprint. Jeg synes det er vanskelig å se ham gå dårlig, sa Halfvarsson.

Nordmannen selv er imidlertid ikke enig med svenskene.

– Det er langt fra avgjort. Vi må bare fortsette å ta en dag av gangen. Det er det kjedelige svaret, sa Klæbo.

(©NTB)

Flere nyheter: