Menu
Sveriges justisminister Gunnar Strömmer (t.v.) var lørdag på befaring i Stockholms-bydelen Solna, der en person ble skutt og drept sent fredag kveld. Foto: Maja Suslin / TT / NTB

Svensk minister om skyteepisoder: Eksepsjonelt døgn

Sveriges justisminister Gunnar Strömmer kaller de mange voldshendelsene i Stockholm i det siste for «eksepsjonelt». Lørdag kom det enda en melding om skyting.

Av NTB | 21.01.2023 16:09:47

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi må være ærlige med våre medborgere og konstatere at det dreier seg om hensynsløse og likegyldige kriminelle. Derfor er det så utrolig viktig at vi ikke sløves, sa Strömmer da han lørdag besøkte bydelen Solna der en person ble skutt og drept fredag kveld.

Lørdag ettermiddag melder svensk TV4 om at det ble avfyrt flere skudd i bydelen Enskededalen og at en person er skadd. Kort tid etter ble tre personer pågrepet, ifølge avisa Expressen.

Tidligere på fredagen var det to skyteepisoder andre steder i Stockholm, men her er det ikke meldt om personskader.

Natt til fredag ble det skutt mot en leilighet i Farsta sør i Stockholm. Natt til torsdag var det to skytinger mot leiligheter i ulike deler av Stockholm, og torsdag kveld skjedde det en eksplosjon i et trapperom i Årsta.

(©NTB)

Flere nyheter: