Menu
Sven-Göran «Svennis» Eriksson på Idrottsgalan 2024 i Friends Arena i januar. Foto: Christine Olsson / TT / NTB.

«Svennis» blir hyllet i Lisboa: – Jeg har flaks

Kreftsyke Sven-Göran Eriksson blir hyllet av sin tidligere klubb Benfica foran møtet med Marseille i europaligaen i kveld.

Av NTB | 11.04.2024 12:13:34

Sport: Hyllesten av den tidligere mestertreneren i fotballverden fortsetter etter at 76-åringen meddelte at han er rammet av en uhelbredelig kreftsykdom, og at han antakelig ikke har så mange måneder igjen å leve.

I kveld er det Benficas tur til å sette pris på sin tidligere, mangeårige trener.

– Selvsagt har jeg hørt mye om «Svennis» selv om jeg aldri har møtt ham. Alt jeg har hørt er positivt, at han var en topp trener og fantastisk fotballpersonlighet. Jeg vet at han står i en meget vanskelig situasjon i livet sitt, sier Benficas trener Roger Schmidt til klubbens nettsider.

Schmidt tror at svensken får mye å minnes når han går inn på stadion.

– Jeg håper at han nyter øyeblikket, sier Schmidt.

– Når man går i begravelser, får man alltid høre bra ting om den avdøde. Jeg får høre det nå, så jeg har enormt med flaks. Jeg får høre det meste mens jeg ennå lever, sa Eriksson til nyhetsbyrået TT tidligere denne uken.

Sven-Göran Eriksson trente Benfica i to perioder (1982-84 og 1989-1992) og ledet klubben til tre seriemesterskap.

(©NTB)