Menu
Sven Erik Renaa mottok mandag sin tredje Michelin-stjerne. Bildet er tatt i 2022. Foto: Carina Johansen / NTB

Sven Erik Renaa etter å ha fått tre Michelin-stjerner: – Jeg må være den lykkeligste mannen på jord

Stavanger-restauranten Re-Naa fikk mandag tre stjerner i Michelin-guiden. Han sier at han ikke hadde trodd at restauranten ville få nok en stjerne.

Av NTB | 27.05.2024 19:33:00

Økonomi og næringsliv: – Jeg må være den lykkeligste mannen på jord, sier kjøkkensjef Sven Erik Renaa over telefon fra Helsingfors til NTB.

Re-naa hadde to stjerner i Michelin-guiden fra før, og er nå, sammen med Oslo-restauranten Maaemo, den andre norske restauranten som kan smykke seg med tre stjerner, som er den høyeste utmerkelsen i den prestisjefylte guiden.

– Jeg har mistet munn og mæle, sier han.

Renaa er grunnlegger og kokk i restaurantimperiet Renaa, der flaggskipet Renaa har hatt to stjerner i Michelin-guiden siden 2020. I forkant av utdelingen trodde ikke kjøkkensjef Sven Erik Renaa at restauranten hans skulle få en tredje stjerne.

– Det var heller ikke en guttedrøm fordi jeg så på det som uoppnåelig. Men de var jo idolene mine, de som hadde restauranter med tre stjerner, sier han.

Sammen med familien har han allerede begynt å feire. Det er full jubel hjemme.

– Det har jo vært noen tøffe år – dette hadde jeg virkelig ikke trodd. Det var virkelig en gledelig overraskelse, sier han avslutningsvis.

Mandag ble tiende utgave av «Michelin Guide Nordic Countries» presentert på Savoy Theatre i Finlands hovedstad, og der måtte Renaa opp på scenen og ta imot den tredje stjernen.

I tillegg til Renn-Naa har kun Maaemo i Oslo tre stjerner i Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: