Menu
Nestleder i SV Torgeir Knag Fylkesnes sier at partiet kommer til å kreve at Equinor får bygge ut Trollvind-prosjektet. Foto: Hanna Johre / NTB

SV vil kreve fart på Trollvind-prosjektet

SV kommer til å kreve at Equinors havvindprosjekt «Trollvind» realiseres i forhandlingene med Ap og Sp om revidert nasjonalbudsjett.

Av NTB | 05.05.2023 20:34:03

Økonomi og næringsliv: – Vi ber regjeringen sikre tildeling til Trollvindprosjektet etter havenergiloven for å gi strøm til elektrifiseringen av Troll og Oseberg, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til E24.

11. mai legger regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett. I forhandlingene med SV i etterkant sier Fylkesnes at regjeringspartiene må sørge for at det flytende havvindprosjektet Trollvind bygges ut. SV vil også kreve at minst 50 prosent av innholdet skal være norsk.

– Equinor har sagt at de kunne bli ferdig med prosjektet i 2027, men på grunn av kanskje sendrektighet fra regjeringen og andre forhold som inflasjon så mener de det kan ta lengre tid. Det er en forutsetning for oss at Equinor forplikter seg til raskest mulig ferdigstillelse, sier Fylkesnes.

(©NTB)

Flere nyheter: