Viktor Hovland leverte en superrunde da World Challenge ble avsluttet søndag, men det ble likevel en beskjeden plassering. Foto: Fernando Llano, AP / NTB

Superrunde av Viktor Hovland – to ganger eagle, flørtet med banerekorden

Viktor Hovland levde ikke opp til forventningene på de tre første rundene av World Challenge, men leverte spill av ypperste verdensklasse på den siste.

Av NTB | 03.12.2023 20:40:02

Sport: Han flørtet en stund med banerekorden på 61 slag, men endte på 63 slag etter å ha spilt de tre siste hullene ett slag over par. Runden gikk han ni slag under par, og det ble fasit for hele turneringen også.

Nordmannen har vunnet turneringen på Bahamas de to siste årene, men jakten på et hattrick i Tiger Woods’ turnering ble spolert da han gikk begge de to første rundene over par.

Med en 70-runde lørdag, da han gikk i ball med Woods, spilte han seg ned på par totalt for turneringen. Likevel var han bare på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne i invitasjonsturneringen.

Søndag startet klatringen. I ball med Rickie Fowler, som har banerekorden på 61 slag, leverte Hovland birdie på 3., 4. og 5. hull, eagle på 7. hull og var fem under par halvveis. Det ble nye birdier på 10., 12. og 14. hull, eagle på 15. hull. Da var han ti slag under par (som er 72).

Dagens første bogey kom på 16. hull, da innspillet gikk forbi greenen og han misset en parputt fra en drøy meter. Dermed gikk lufta litt ut av ballongen, og de to siste hullene spilte Hovland på par.

Han klatret til 10.-plass og endte dermed på øvre halvdel av resultatlista. Scottie Scheffler vant turneringen tre slag foran Sepp Straka, som hadde søndagens nest beste runde på 64 slag.

Scheffler endte 20 slag under par og var dermed 11 foran Hovland. Tiger Woods endte på par og 18.-plass.