Menu
Da Sunak ble statsminister i oktober i fjor, gjorde han «Stop the Boats»-politikken til sin viktigste prioritet. Mandag presenterte han på en pressekonferanse i kystbyen Dover tall som viser at flyktningstrømmen med småbåter over Den engelske kanal, har minsket med en femdel det siste året. Foto: Yui Mok / AP / NTB

Sunak: Storbritannia skal huse flere hundre migranter på lektere

Storbritannia skal innlosjere rundt 1000 asylsøkere på to lektere sør i England i løpet av de neste to ukene, ifølge statsminister Rishi Sunak.

Av NTB | 05.06.2023 15:48:51

Politikk: Tiltaket er ment å bidra til å spare millioner av skattebetalernes penger, som for tiden brukes til å huse migranter på hoteller over hele landet.

– Lekterne skal legges til kai i Portland, sa Sunak mandag.

Samme dag presenterte han på en pressekonferanse i kystbyen Dover, et viktig mottakssted for båtmigranter, tall som viser at flyktningstrømmen med småbåter over Den engelske kanal, har minsket med en femdel det siste året.

I kjølvannet av pandemien har innvandringen til Storbritannia økt betraktelig, og det er ventet et rekordhøyt antall i år.

Da Sunak ble statsminister i oktober i fjor, gjorde han «Stop the Boats»-politikken til sin viktigste prioritet. Målet er blant annet å få slutt på at migranter tar seg ulovlig over Den engelske kanal til Storbritannia.

Regjeringen vil også nekte alle migranter som kommer ulovlig til landet, retten til å søke asyl og varig bosetting. Det er et meget kontroversielt forslag, som blant andre Europarådet og FN har erklært som uetisk og brudd på folkeretten.

(©NTB)

Flere nyheter: