Menu
Et ras over fylkesvei 30 i ved Åsan i Midtre Gauldal har gjort at veien er stengt i begge retninger. Styrtregnet i Trøndelag har ført til at flere veier er stengt, og flere hus kan bli rammet av vannmengdene. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Styrtregn og lyn i Trøndelag: Flere hus evakuert i Orkland

Torden, lyn og styrtregn preger Trøndelag tirsdag. En flomstor bekk og store vannmengder fører til at flere hus er evakuert på Løkken i Orkland.

Av NTB | 18.06.2024 20:53:10

Økonomi og næringsliv: – Vi har fått melding om flomstor bekk på Løkken. Det er mye vann i veibanen, og vannet har tatt med seg noen trær. Entreprenør er på stedet, skrev operasjonsleder Svein Erik Wagnild i Trøndelag politidistrikt i en melding til mediene tirsdag kveld.

Litt senere opplyste han at flere hus er truet av vannmengdene.

– Det er store mengder vann og fare for at hus kan bli rammet. Politiet starter med evakuering av hus i faresonen.

Politiet evakuerte etter hvert beboere fra i alt fire boliger nord for Løkken sentrum. Her har det som vanligvis er en bekk, blitt til en 20 meter bred elv, ifølge Adresseavisen.

Orkland kommune meldte tirsdag kveld på sine nettsider at de har satt krisestab. Kommunen sender de evakuerte fra Løkken til Bårdshaug Herregård ved Orkanger, sier Ordfører Hanne Nyhus (Ap) til avisen.

– På Kotsøy i Midtre Gauldal ble det for eksempel registrert 21,3 millimeter nedbør på vår målestasjon mellom klokka 14 og 15, sier hun.

Litt før klokka 15.30 meldte Vegtrafikksentralen om at et ras dekket begge kjørefeltene på fylkesvei 30 ved Kotsøy. Raset skyldes trolig de store nedbørsmengdene, sier Wahl.

– Det er mest sannsynlig røykutvikling fra sikringsskapet i forbindelse med lynnedslaget. Totalt fire personer på stedet. Alle er ute, og ingen er skadet, opplyser Wagnild.

– Lynet har slått ned i stikkontakter. Store krefter i sving fra naturens side. Ingen sak opprettet fra politiets side, opplyser operasjonslederen litt senere.

Ifølge Wahl ved Meteorologisk institutt var det nærmere 3000 lynnedslag i Trøndelag tirsdag ettermiddag. Folk er blitt oppfordret til å ta forholdsregler og aller helst holde seg innendørs.

Det er styrtregn som har ført til de store vannmengdene. Vakthavende meteorolog Bente Wahl i Meteorologisk institutt forteller til avisen at det er rapportert kraftige byger flere steder i fylket.

Halvannen time senere fikk nødetatene melding om lynnedslag i et hus på Lundamo i Melhus kommune. Begge beboerne kom seg ut og i sikkerhet, men begge hadde hodesmerter etter lynnedslaget.

(©NTB)

Flere nyheter: