Menu
Boeing-sjef David Calhoun startet tirsdagens høring i Senatet med å beklage til de pårørende av krasjofre i to Boeing-ulykker. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Boeing-sjef beklager til etterlatte etter krasjofre

Boeing-sjef David Calhoun er i høring i Senatet tirsdag og startet med å be om unnskyldning til de etterlatte etter ofrene for to flystyrter med Boeing-fly.

Av NTB | 18.06.2024 20:53:27

Økonomi og næringsliv: – Jeg beklager for den sorgen vi har forårsaket, sa han og erkjente alvoret i den sikkerhetskrisen selskapet står overfor.

– Vi tar omfattende grep for å styrke sikkerhet og kvalitet, sa han videre.

To Boeing-fly av typen 737 Max 8 styrtet i nokså like ulykker i 2018 og 2019 i henholdsvis Java-havet og Etiopia. I den første ulykken omkom 189 mennesker, mens i den andre omkom 157 mennesker, deriblant en norsk kvinne. Til sammen var det 346 mennesker som omkom i de to ulykkene.

Tidligere i år løsnet et dørpanel fra et 737 Max 9-fly som var i lufta. Flyet måtte nødlande med et gapende hull i flysiden. Undersøkelser har avdekket at bolter som skulle holde panelet på plass, manglet etter at flyet var blitt reparert.

Siden hendelsen tidligere i år har det vært store endringer i selskapets ledelse. Blant annet har tre toppledere gått av.

Produksjonen av Max-fly har også blitt begrenset, og leveransene av nye fly er halvert mens sikkerhetsprosedyrer og kvalitetskontrollen gjennomgås.

Amerikanske flymyndigheter har også iverksatt omfattende granskninger etter de siste hendelsene. I vår ble det gitt ordre om en undersøkelse av arbeidet ved en av Boeings fabrikker ved Seattle.

(©NTB)

Flere nyheter: