Menu
Anna Odine Strøm hoppet seg opp på pallen i andreomgangen i Lahti fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Strøm på pallen i verdenscupavslutningen

Anna Odine Strøm hoppet seg opp på pallen i verdenscupavslutningen i hopp i Lahti fredag. Alta-hopperen ble nummer to bak japanske Yuki Ito.

Av NTB | 24.03.2023 18:34:14

Sport: Før finaleomgangen var det Eirin Maria Kvandal som var best plassert av de norske. Kvandal klinket til med et førstehopp på 120 meter og en andreplass bak Katharina Althaus før finaleomgangen.

Der hoppet hun 119 meter, men greide ikke å bli blant de tre beste i rennet. Det var det Strøm som ble etter et andrehopp på 123,5 meter.

Althaus ble nummer tre.

Strøm hadde en teoretisk mulighet til å hoppe seg inn på pallen i verdenscupen sammenlagt hvis alt stemte i sesongens siste renn, men det ble bare nesten for den norske hopperen.

Med en annenplass i rennet endte hun på fjerdeplassen i verdenscupen sammenlagt, bare tre poeng bak Ema Klinec på tredjeplassen. Det var Eva Pinkelnig som vant krystallkulen.

Resten av det norske laget leverte også en svært god konkurranse, hvor samtlige av de fem norske hopperne var blant de ni beste i rennet.

Kvandal endte til slutt som nummer fem, mens Maren Lundby fulgte på plassen etter, foran Silje Opseth på plassen etter der igjen. Thea Minyan Bjørseth kom sist av de norske på en niendeplass.

(©NTB)