Menu
Anna Odine Strøm hoppet seg opp på pallen i andreomgangen i Lahti fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Strøm på pallen i verdenscupavslutningen: – En utrolig sesong

Anna Odine Strøm hoppet seg opp på pallen i verdenscupavslutningen i hopp i Lahti fredag. Alta-hopperen ble nummer to bak japanske Yuki Ito.

Av NTB | 24.03.2023 18:54:02

Sport: 24-åringen sikret andreplassen etter et hopp på 123,5 meter i finaleomgangen.

Strøm hadde en teoretisk mulighet til å hoppe seg inn på pallen i verdenscupen sammenlagt hvis alt stemte i sesongens siste renn, men det ble bare nesten for den norske hopperen.

Med en annenplass i rennet endte hun på fjerdeplassen i verdenscupen sammenlagt, bare tre poeng bak Ema Klinec på tredjeplassen. Likevel er 24-åringen svært fornøyd med sesongen som en helhet.

– Det har vært en helt utrolig sesong for min del, langt over forventning, sa Strøm til Viaplay etter rennet.

Strøm sikret bronsen i normalbakken i VM i Planica i februar. Hun var også med da Norge tok sølv i den blandede lagkonkurranse og bronse i lagkonkurransen for kvinner.

Det var Eva Pinkelnig som vant krystallkulen foran Katharina Althaus og Klinec på de neste plassene.

Resten av det norske laget leverte også en svært god konkurranse, hvor samtlige av de fem norske hopperne var blant de ni beste i rennet.

Før finaleomgangen var det Eirin Maria Kvandal som var best plassert av de norske. Kvandal klinket til med et førstehopp på 120 meter og en andreplass bak Althaus før finaleomgangen.

Der hoppet hun 119 meter, men greide ikke å bli blant de tre beste i rennet. Kvandal endte til slutt som nummer fem.

– Det er en greit gjennomført konkurranse. Det er synd at pallen ryker, men jeg kommer til neste år, sa Kvandal til Viaplay etter konkurransen.

Maren Lundby fulgte på plassen etter. Silje Opseth ble nummer sju. Thea Minyan Bjørseth kom sist av de norske på en niendeplass.

(©NTB)

Flere nyheter: