Celta feiret etter at Jørgen Strand Larsen sendte dem i ledelsen. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB.

Strand Larsen rystet Barcelona – Cancelo matchvinner med sen scoring

Jørgen Strand Larsen lå an til å bli matchvinner mot Barcelona, men Robert Lewandowski og João Cancelo snudde til 3-2 hjemme mot Celta i La Liga lørdag kveld.

Av NTB | 23.09.2023 20:33:05

Sport: Dermed klartet Barcelona opp på toppen av La Liga-tabellen, likt i poeng med Girona. Real Madrid følger ett poeng bak.

Celta fikk en kjempestart på kampen da Strand Larsen sendte gjestene i føringen etter 19 minutter. Det var nordmannens annen scoring for sesongen, den første kom borte mot Almeria i fjerde serierunde.

Og vondt ble til verre for Barcelona da Frenkie de Jong måtte ut med skade etter bare 36 minutter. Barca-trener Xavi hadde imidlertid et stjernegalleri å velge en erstatter fra, og satte inn gullkalven Gavi.

Vertene fortsatte å presse på og skapte flere store sjanser, men med 14 minutter igjen på klokken var det heller Anastasios Douvikas som kunne legge på til 2-0 for gjestene.

På tampen av kampen satte Lewandowski inn et ekstra gir og scoret to raske mål, før Cancelo sikret seieren for «Blaugrana» ett minutt før full tid.

Til tross for at Barcelona var hjemmelag, ble ikke kampen spilt på ærverdige Camp Nou. Klubbens storstue er under renovering, og Barcelona spiller derfor sine hjemmekamper denne sesongen på Olympiastadion fra OL i 1992.