Menu
Stord kulturhus: Bilde Stord kulturhus
Stord kulturhus: Bilde Stord kulturhus

Støttekonsert for barn i Gaza

Fredag 12.januar kommer kjente musikere og forfattere fra lokalmiljøet til Stord kulturhus. Her vil de avholde en støttekonsert for barn i Gaza. 5300 barn har blitt drept på Gaza siden 7.oktober.

Av tomas | 11.01.2024 23:27:21

Stord: Fredag 12.januar blir det støttekonsert i Stord kulturhus for barna som er rammet av krigen i Palestina.

Her kommer kjente musikere og forfattere fra lokalmiljøet for å avholde en støttekonsert for barn i Gaza. Pengene går til Norsk Folkehjelps arbeid.

Åge Vallestad og de andre arrangørene legger vekt på betydningen av støtten for de som trenger det mest. Tall fra Unicef viser at 130 barn dør i Gaza hver dag siden Israelerne gikk til fullskala krig mot Hamas.

Ideen kom til i romjulen, men til tross for en litt forsinket markedsføring, har de tre ildsjelene troen på at Stord kulturhus kommer til å være fullt. Vallestrand minner også på at man kan kjøpe billett selv om man selv ikke kan komme, som støtte til formålet.

Støtte fra LO Sunnhordland
Arrangørene har fått støtte fra LO Sunnhordland for å dekke utgiftene, og de får bruke kulturhusets storsal gratis. Bakgrunnen for konserten knytter seg til hendelsene i Gaza, der angrepene og tapet av sivile har ført til en følelse av maktesløshet.

Initiativet til konserten oppsto etter et sterkt møte mellom arrangøren Hansen og Susan Abdallah, som hadde nylig vært i kontakt med slektninger på Gaza. Hansen håpet på fred før konserten, men situasjonen i Gaza er fortsatt uavklart.

110 barn drept hver dag
Siden 7. oktober, da Hamas-militante angrep det sørlige Israel og drepte rundt 1200 sivile isralere og tok gisler til Gaza, har over 5300 barn blitt drept på Gazastripen, melder Unicef. Det vil si et gjennomsnitt på over 110 barn blir drept – hvert eneste døgn.

Flere nyheter: