Menu
May Britt Lagesen (Ap) skal fra august jobbe som rådgiver i Geelmuyden Kiese. Foto: Hanna Johre / NTB

Stortingsvara fra Arbeiderpartiet blir også rådgiver i PR-byrå

Stortingsvara May Britt Lagesen (Ap) starter i ny jobb i august som rådgiver hos PR-byrået Geelmuyden Kiese – samtidig som hun skal møte som vara på Stortinget.

Av NTB | 19.06.2024 15:03:06

Økonomi og næringsliv: – Jeg gleder meg til å ta fatt på en helt ny rolle som rådgiver, i et selskap med virksomhet og kollegaer i en rekke land og som er et av Norges fremste byråer innenfor politikk og samfunn, sier Lagesen i en pressemelding fra Geelmuyden Kiese.

I inneværende stortingsperiode har hun alt møtt to år og 190 dager på Stortinget, men røk ut da Ingvild Kjerkol (Ap) gikk av som helseminister tidligere i år, ifølge VG, som omtalte saken først.

Fra 1. august er Lagesen seniorrådgiver og skal jobbe med samfunn, politikk og kommunikasjon. Følgende retningslinjer gjelder for Lagesen hvis hun må møte på Stortinget.

1. Geelmuyden Kise har åpne kundelister som publiseres på selskapets hjemmesider.

2. Hun skal levere liste over de kunder hun jobber med til Arbeiderpartiets gruppestyre og medlemmene av den komiteen hun møter i.

3. Lagesen skal i Stortinget og i komiteen stemme i tråd med Arbeiderpartiets anbefalinger og sammen med Arbeiderpartiets representanter, uavhengig av hva som er i hennes kunders interesse.

Lagesen har vært stortingsrepresentant og medlem i finanskomiteen og i energi- og miljøkomiteen. Hun er utdannet barnevernspedagog med videreutdanning innenfor veiledning og har en master i kunnskapsledelse.

(©NTB)

Flere nyheter: