Menu
Belgias kamp mot Israel skal ikke spilles i Brussel. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Brussel vil ikke arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper sikkerhetsfrykt

Myndighetene i Brussel har sagt et klart nei til å være vertskap for nasjonsligamøtet i fotball mellom Belgia og Israel. Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine.

Av NTB | 19.06.2024 14:23:07

Sport: Det er ordfører Benoit Hellings i den belgiske hovedstaden som opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen. Planen var at oppgjøret skulle spilles på Stade Roi Baudouin i Brussel 6. september.

Det belgiske fotballforbundet (URBSFA) bekrefter at oppgjøret nå må spilles et annet sted.

Hundrevis av propalestinske aktivister har gjentatte ganger demonstrert i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

Ordfører Hellings opplyser at tjenestemenn i Brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet URBSFA rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen.

I etterkant har man valgt å vende tommelen ned.

– De røde djevlenes (fotballandslagets) kamper har alltid vært øyeblikk av samhold. Den humanitære og sikkerhetsmessige situasjonen i Gaza og dens ettervirkninger tvinger byen til å informere URBSFA om at det ikke er mulig å holde denne kampen på Stade Roi Baudouin, legger han til.

Det belgiske forbundet skriver at det hadde innstilt seg på at kampen mot Israel skulle spilles uten publikum. Nå er situasjonen ytterligere forverret med et kampsted som plutselig ikke er fastsatt.

«Vi beklager avgjørelsen fra Brussel om ikke å la kampen finne sted på vår hjemmebane», heter det i en uttalelse.

«Vi ser etter en løsning for å kunne spille hjemmekampen mot Israel. Vi er i kontakt med flere byer og kommuner og sikkerhetstjenester, men kan foreløpig ikke gi noen informasjon om dette», legges det til.

Belgia spiller for tiden EM i Tyskland. Der tapte laget sin første gruppekamp mot Slovakia.

Brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i Gaza startet, og Belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep.

I fjor ble en fotballkamp mellom Belgia og Sverige stoppet ved pause etter at en bevæpnet mann skjøt og drepte to svenske supportere i Brussel før avspark.

– I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse.

Billettsalget til Belgias øvrige hjemmekamper i nasjonsligaen mot Frankrike 14. oktober og Italia 14. november går som planlagt.

(©NTB)

Flere nyheter: