Menu
Storhamars Sverre Rønningen fikk matchstraff for å slå en linjedommer selv om det var en Lillehammer-spiller som faktisk gjorde det. Foto: Carina Johansen / NTB

Storhamar vant hett mjøsderby – feil spiller fikk matchstraff

Storhamar vant sesongens første mjøsderby i eliteserien ishockey og har inntil videre seks poengs luke på tabelltopp etter 4-2 over Lillehammer.

Av NTB | 19.10.2023 21:32:30

Sport: Det gnistret til mellom spillerne flere ganger, og Storhamar-spiller Sverre Rønningen fikk midtveis i siste periode matchstraff for å slå linjedommeren som prøvde å skille ham fra LIK-spiller Gabin Ville. TV-bildene viste klart at det var Ville som traff dommeren.

– Jeg skjønner ikke hva han driver med. Linjedommeren mener at jeg slo ham, men så dum er jeg ikke, sa Rønningen til TV 2.

Det skjedde på stillingen 2-1 til Storhamar, som tok ledelsen først ved Adrian Saxrud Danielsen og så ved Andreas Martinsen. Peter Quenneville økte til 3-1, men Alexander Reichenberg reduserte umiddelbart med sitt annet mål i kampen, og skapte ny spenning.

Sander Dilling Hurrød fastsatte resultatet i tomt bur på tampen.

28. oktober får Lillehammer sjansen til revansj i årets utgave av Hockey Classic i Håkons hall, med 10.000 på tribunene.

Stavanger Oilers fullførte onsdag sin CHL-sesong og spiller sin kamp i 8. serierunde først om halvannen uke. Oilers og Vålerenga er begge seks poeng bak Storhamar, med henholdsvis to og en kamp mindre spilt. Lillehammer på 4.-plass er ytterligere seks poeng bak.

Vålerenga slo Stjernen 4-2 i Oslo, mens Frisk Asker og Lørenskog tok hver sin borteseier mot de to siste på tabellen, henholdsvis Comet og Ringerike.

Sparta, Frisk, Stjernen og Lørenskog har alle 12 poeng, seks bak Lillehammer.

(©NTB)