Peter Quenneville og Storhamar slo Vålerenga søndag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Storhamar tok første stikk mot Vålerenga i NM-semifinalen

Storhamar slo Vålerenga 3-1 på hjemmebane og sikret seg med det den første fordelen i årets NM-semifinale i ishockey.

Av NTB | 19.03.2023 19:34:33

Sport: Anton Karlsson, Peter Quenneville og David Booth scoret målene som sikret hjemmejubel på Hamar søndag.

Jørgen Karterud sendte VIF i ledelsen i første periode, men i midten av den andre vendte Karlsson og Quenneville kampen i løpet av ett minutt. På tampen trygget Booth seieren.

Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju.

Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018. I fjor ble Storhamar slått av Stavanger Oilers i finalen.

Neste kamp spilles i Oslo tirsdag. Der må VIF slå tilbake for ikke å gi rivalen en god fordel foran hjemmekampen i runde tre. Vålerenga feide rival Frisk Asker av isen med 4-0 sammenlagt i kvartfinalen, mens Manglerud Star led samme skjebne mot Storhamar.

Regjerende norgesmester Oilers leder 1-0 mot Sparta i den andre semifinalen.