Kristin Venn og Storhamar slo tilbake og tvang fram en tredje kamp mot Sola i sluttspillets semifinale. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Storhamar slo tilbake og tvang fram en tredje semifinale mot Sola

Storhamar slo tilbake på bortebane og slo Sola 27-23. Dermed blir det en avgjørende kamp i Hamar lørdag om hvem som skal møte Vipers i sluttspillfinale.

Av NTB | 15.05.2024 19:59:37

Sport: Sola kom best ut, men det ble snart helt jevnt før bortelaget overtok. Det var en periode på over sju minutter uten en eneste Sola-scoring. Omgangen ebbet ut på 12-12.

Det var derimot Storhamar som kom best i gang etter hvilen og var oppe i en tremålsledelse etter seks minutter. Sola ga seg derimot ikke og var à jour på 19-19, men kom aldri foran. Gjestene dro fra mot slutten av kampen og vant med fire mål.

– Det ble en jevn kamp. Vi hadde muligheten med fem minutter igjen, men det gikk ikke helt. Noen flere må melde seg på og score på hun Raasok bak der, for hun var fryktelig god, sa Sola-trener Steffen Stegavik til TV 2.

Storhamar kom nærmest rett fra finalehelg i europaligaen i Østerrike og finaletriumf med påfølgende feiring.

Camilla Herrem og hennes lagvenninner vant noe overraskende den første kampen i Hamar hvor Kristina Novak var toneangivende.

Onsdag var det Lene Kristiansen Tveiten som var giftigst hos Sola med åtte mål, mens Kristin Venn var flittigst i målprotokollen hos Storhamar med sine seks fulltreffere.

Storhamars målvakt Eli Marie Raasok var solid i målet.

– Det ble litt for nervepirrende, men vi klarte å ro det i land. Det var en litt utladet gjeng som kom hjem fra Østerrike, sa Raasok til TV 2.

Vipers Kristiansand er allerede klar for sluttspillfinalen. Den første finalekampen spilles i Kristiansand 21. mai. Også i finalen er det best av tre kamper som gjelder.