Patrick Thoresen var blant målscorerne da Storhamar herjet med Sparta og rev laget ned fra tabelltoppen i ishockey. Foto: Annika Byrde / NTB

Storhamar rev Sparta ned fra tabelltoppen

Sparta var eneste lag uten poengtap i eliteserien ishockey, men seiersrekken fikk en brå slutt da Storhamar vant 6-3 tirsdag.

Av NTB | 26.09.2023 21:22:31

Sport: Hamarlaget reiste seg etter helgens overraskende tap for Lørenskog, og samtidig slo Vålerenga tilbake etter det knepne tapet i Stavanger ved å slå samme Lørenskog 4-1.

Dermed er både Vålerenga og Storhamar forbi Sparta på tabellen.

Stefan Espeland ga Storhamar en tidlig ledelse, og Andreas Dahl og Martin Rønnild økte med hvert sitt overtallsmål før første pause. Magnus Mjørud og Patrick Thoresen økte ledelsen ytterligere før kampen var halvspilt.

Med 5-0 var det i praksis avgjort, men Sparta pyntet litt på resultatet i den siste perioden.

I Oslo tok Vålerenga tidlig kommandoen mot Lørenskog med scoringer av Jørgen Karterud og Pontus Finstad i første periode. Christian Blomqvist skapte ny spenning, men Tommi Taimi og Kalle Ekelund sørget for at Vålerenga tok en klar seier.