Menu
Henrik Ingebrigtsen på pressekonferansen i forkant av Bislett Games. Foto: Lise Åserud / NTB

Storebror Ingebrigtsen har tatt grep: – Har ikke helt ødelagt meg selv

Henrik Ingebrigtsen sier han har motstått fristelsen til å ødelegge seg selv på trening den siste tiden. Det skal gi Bislett Games-publikummet noe å juble for.

Av NTB | 13.06.2023 13:39:19

Sport: Storebror Ingebrigtsen kommer til start på 5000-meteren under Diamond League-stevnet i hovedstaden torsdag. Der har han selskap av tre andre nordmenn og en haug sterke utenlandske løpere.

For den fremste veteranen i Ingebrigtsen-familien er situasjonen annerledes enn på lang tid. Nylig satte 32-åringen personlig rekord på 5000 meter med den sterke tiden 13.19,99 i belgiske Oordegem.

Det var en klar beskjed til dem som trodde at karrieren hans var på hell eller over etter mange år med mye trøbbel.

På Bislett har han ambisjoner om å senke sin egen bestenotering enda mye mer. Storebror Ingebrigtsen har bedt om at de norske får en egen hare som skal bidra til at farten styres mot en sluttid på 13.13.

– Klarer vi å løpe så fort, er vi nummer tre på norgesstatistikken gjennom alle tider, sier Henrik.

– Jeg skulle gjerne sagt at alt har gått på skinner, men det har det ikke gjort i det hele tatt. Det har vært en trøblete vinter, sier Ingebrigtsen.

Derfor har han de siste to-tre månedene forsøkt å redusere på treningen, for å spare kroppen.

– Jeg begynner å lære litt. Det er i mai/juni man gjerne begynner å skru til treningen mot konkurransefart. Det er da man løper fort på trening. Nå har jeg motstått den fristelsen, sier Ingebrigtsen – og fortsetter:

– Jeg har ikke helt ødelagt meg selv på trening og har knapt løpt med piggsko.

Det skal forhåpentligvis resultere i en kjempeopplevelse for både ham selv og Bislett-publikummet torsdag.

– Utsolgt Bislett betyr gjerne nesten ett sekund raskere rundetid. Det kan komme til å gå fort, da, smiler han.

Veteranen har ikke mistet troen på at han igjen kan løpe seg inn i verdenseliten etter mye motgang.

– Det er den eneste måten du kan rettferdiggjøre for deg selv å drive med dette. Jeg tror det finnes en vei for meg å nærme meg verdenstoppen i løping igjen, sier han.

– Jeg spiller alle kortene mine mot at en tid på 13.10 kan holde til en plass blant de ti beste i mesterskap. Løpes det på 12.40, har jeg ikke en sjanse. Målet nå er å komme seg til VM i sommer og kjempe om topp ti der, legger 32-åringen til.

Torsdag er det ikke å vente at han skal henge med teten på 5000-meteren. Til det er gjestene fra utlandet for sterke. Den norske kvartetten skal i stedet løpe sitt eget løp lenger bak.

Verdens tre best rangerte på distansen er på start: Jacob Krop (Kenya), Nicholas Kipkorir (Kenya) og Selemon Barega (Etiopia).

De tre øvrige norske i startfeltet er Zerei Kbrom Mezngi, Magnus Tuv Myhre og Awet Kibrab.

Skader og trøbbel har vært gjennomgangsmelodien for 32-åringen de siste sesongene. I fjor ødela også koronasykdom mye. Helt uten utfordringer har heller ikke den siste tiden vært.

Friidrettens storstue i Norge er utsolgt til det tradisjonsrike Diamond League-stevnet. Det tror Henrik Ingebrigtsen at vil kunne påvirke tiden hans svært positivt.

(©NTB)