Menu
Innbyggere og næringsliv på Sør-Vestlandet blir straffet for eksporten av strøm. Resten av landet slipper unna. Foto: Vidar Ruud / NTB

Store variasjoner i strømprisen

Strømprisen i Sørvest-Norge var på 87,7 øre per kilowattime (kWh) i natt. I Sørøst-, Midt- og Vest-Norge er maksimalprisen 22,2 øre per kWh.

Av Egil M Solberg | 13.08.2023 05:00:07

Strømkrise: Høy eksport av strøm gir høye strømpriser, men bare på Sør-Vestlandet. Utjevningen av strømpris har opphørt og det er ikke lenger like strømpris i Sør-Norge. Nå er det innbyggerne på Sør-Vestlandet som alene må ta regningen for den feilslåtte energipolitikken her i landet.

Beregnet uten strømstøtte, men inkludert merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og Enova-avgift (1 øre per kWh), ville den høyeste maksprisen i vårt område av landet søndag koste 1,3 kroner per kWh.

Kostnadene med strøm varierer enormt rundtom i landet.

I Nord Norge er maksimalprisen 21,4 øre kWh. Nord-Norge er i tillegg fritatt for moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms betaler ikke husholdninger eller offentlig forvaltning for forbruksavgiften.

Flere nyheter: