Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre signerte onsdag kondolanseprotokollen i residensen til Tyrkias ambassadør i Norge i forbindelse med jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Støre signerte kondolanseprotokoll etter jordskjelvet: – Gjør sterkt inntrykk

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skrev onsdag under kondolanseprotokollen på den tyrkiske ambassaden etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria.

Av NTB | 08.02.2023 14:15:32

Politikk: – Jordskjelvet i Tyrkia og Syria er en stor tragedie. Det gjør dypt inntrykk å se bildene fra de enorme ødeleggelsene og lidelsene til de berørte, sier statsministeren til NTB.

– Tankene mine går til alle som er berørt av denne tragiske hendelsen. Vi kjenner ikke omfanget av katastrofen ennå, men vi har igangsatt en rekke tiltak for å hjelpe der det trengs og vil vurdere ytterligere støtte, sier Støre videre.

Flere enn 11.200 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som natt til mandag rammet Tyrkia og Syria. I tillegg er flere tusen skadd, og et ukjent antall mennesker fryktes å ligge under ruinene av sammenraste bygninger.

Norge støtter FN, Røde Kors og de store norske hjelpeorganisasjonene med 150 millioner kroner til deres arbeid i de jordskjelvrammede områdene.

(©NTB)

Flere nyheter: