Menu
Anniken Huitfeldt (Ap) gikk mandag av som utenriksminister mot eget ønske. Det var en vanskelig beskjed å gi, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Frederik Ringnes / NTB

Støre om Huitfeldts avskjed: – Ingen enkel samtale

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det ikke var enkelt å si til partikollega Anniken Huitfeldt at hun måtte gå av som utenriksminister.

Av NTB | 16.10.2023 17:42:23

Politikk: – Det er ikke noen enkel samtale, særlig fordi jeg mener Anniken Huitfeldt har gjort en veldig god jobb som utenriksminister. Hun har vært en viktig kollega for meg i mange år, jeg setter stor pris på henne både som kollega og god venn. Jeg hadde aldri håpet at jeg måtte ta en sånn samtale, men det var riktig å gjøre det, sier Støre til TV 2.

Bilder mandag viste en preget Huitfeldt på vei ut fra Slottet etter å ha blitt avskjediget som statsråd.

– Det skjønner jeg veldig godt. Jeg er preget, jeg også. Men i en sånn stund er det en mellommenneskelig reaksjon vi må forstå, sier Støre.

Han har begrunnet Huitfeldts avgang blant annet med habilitetssaken som har stormet rundt henne den siste tiden.

Huitfeldt ønsket selv ikke å slutte i jobben og ville ikke kommentere avgangen da hun overrakte nøkkelen til Utenriksdepartementet til den nye utenriksministeren, Espen Barth Eide (Ap), mandag ettermiddag.

Statsminister Støre avviser også overfor TV 2 påstander om at han gjennom avskjedigelsen gir Huitfeldt skylden for det svake valgresultatet i september, eller som et ledd for å presse Erna Solberg til å trekke seg.

(©NTB)

Flere nyheter: