Menu
Erling Sande (Sp) er ny kommunal- og distriktsminister og pekes på som alternativ til ny nestleder i partiet. Foto: Lise Åserud / NTB

Sp-ordfører vil ha fersk statsråd inn i partiledelsen

Senterpartiet-ordfører Jenny Følling i Sunnfjord kommune vil ha den nye kommunalministeren Erling Sande (Sp) inn som partiets nestleder.

Av NTB | 16.10.2023 18:02:30

Politikk: – Han er en veldig ryddig og dyktig person. I partiledelsen bør det være god representasjon, sier Følling til Nationen.

Sande er opprinnelig fra Bremanger og tar over jobber som kommunal- og distriktsminister etter Sigbjørn Gjelsvik. Etter at Ola Borten Moe trakk seg i sommer som statsråd og nestleder som følge av en habilitetssak, har Senterpartiet nå kun én nestleder, Anne Beathe Tvinnereim fra Halden.

Fylkesleder Erling H. Herstad i Sogn og Fjordane Senterparti er enig i at Sande er et godt nestlederalternativ, men fylkeslaget har ikke formelt avklart hvem de mener bør bli partiets andre nestleder.

Fra før har fylkeslagene i Nordland, Troms, Finnmark og Vestfold støttet forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch som nestlederkandidat.

(©NTB)

Flere nyheter: