Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) støtter beslutningen om å avlyse støttemarkeringen to dager etter skytingen utenfor Per på Hjørnet og London Pub i Oslo. Her fra årets prideparade i Oslo. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Støre mener det var rett å utsette minnemarkeringen etter 25. juni-skytingen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det var riktig å utsette markeringen etter terrorangrepet 25. juni fjor.

Av NTB | 10.07.2023 19:23:14

Kriminalitet og rettsvesen: – Gitt alvoret i trusselvurderingen fra PST, herunder kjennskap til personers evne og villighet å ofre seg og våpenanskaffelser, var det hensynet til befolkningens sikkerhet som gjorde at politiet besluttet å anbefale å utsette arrangementet, skriver Støre i et svar til Stortingets kontrollkomité, skriver NRK.

Han skriver videre at han støttet politiets anbefaling i møtet i regjeringens sikkerhetsutvalg.

– Da, som nå, stiller jeg meg bak denne beslutningen. Beslutningen ble nødvendigvis truffet basert på tilgjengelig informasjon med tilhørende usikkerhet, og under betydelig tidspress, skriver Støre.

Støttemarkeringen, som skulle finne sted to dager etter angrepet, ble avlyst på bare få timers varsel. Bakgrunnen var at politiet og Politiets sikkerhetstjeneste fryktet nye angrep. Likevel trosset flere tusen politiets oppfordring om å holde seg hjemme og dukket opp på Rådhusplassen i Oslo.

Evalueringsutvalget etter 25. juni kritiserte at støttemarkeringen etter prideskytingen ble avlyst.

(©NTB)

Flere nyheter: