Menu
VAR blir innført i 239 flere kamper i europeiske klubbturneringer kommende sesong. Her bruker dommer Sivert Øksnes Amland skjermen under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Stabæk. Foto: Hanna Johre / NTB

Mer VAR-bruk i europeiske klubbturneringer

Videodømmingsverktøyet VAR skal fra kommende sesong brukes også i conferenceligaen, melder Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Av NTB | 10.07.2023 19:23:02

Sport: Uefa skriver at dommerne vil få VAR-hjelp på 239 flere kamper enn i fjor. I år skal blant annet VAR brukes i hele kvalifiseringsrunden i mesterligaen. I fjor var 63 kamper i kvalifiseringen uten VAR, skriver forbundet.

I europaligaen skal VAR inn i kamper fra tredje kvalifiseringsrunde og utover, mens det i conferenceligaen vil bli brukt VAR fra playoffrunden i kvalifiseringen og resten av turneringen. I fjor ble det kun brukt VAR i sluttspillet i turneringen som er på nivå tre på Uefa-stigen.

Fire norske klubber skal inn i europakvalifiseringer til høsten. Regjerende seriemester Molde skal spille mesterligakvalik, mens Bodø/Glimt, Rosenborg og Brann skal spille om plass i conferenceligaens puljespill. VAR ble innført i Eliteserien foran årets sesong.

Uefa skriver at de skal skru opp bruken av VAR ytterligere fra 2024/25-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: