Menu
Det er i gatene rundt Trosterudveien og Gråkamveien på Ris at Byantikvaren i Oslo har blinket seg ut 27 eiendommer for bevaring. Blant dem som er kritisk, er kona til statsminister Jonas Gahr Støre – Marit Slagsvold (t.v.). Arkivfoto: Annika Byrde / NTB

Støre-familien i strid med Byantikvaren – vil stoppe verneforslag

Byantikvaren ønsker å bevare 27 eiendommer på Ris i Oslo. Flere i nabolaget har reagert kraftig på prosessen, blant dem Marit Slagsvold, kona til Jonas Gahr Støre.

Av NTB | 28.03.2023 19:14:02

Politikk: Det er i gatene rundt Trosterudveien og Gråkamveien at Byantikvaren har blinket seg ut 27 eiendommer, bygget mellom 1920 og 1970, for bevaring.

– Dette området er spesielt fordi det er bemidlede folk som har bodd her, og de har valgt å bruke arkitekter fra øverste hylle. Det villaområdet vi ser her, er fra mange tiår. Det er veldig godt bevart og spesielt, med «high end» arkitektur, sier byantikvar Ellen Hole til NRK.

Men forslaget fra Byantikvaren har vekket harme hos mange i nabolaget. Ifølge NRK har flere stilt spørsmål til hvorfor noen eiendommer er foreslått vernet, mens andre, nesten tilsvarende, ikke er det.

Blant dem som er kritisk, er kona til statsminister Jonas Gahr Støre – Marit Slagsvold. Hun ønsker å stoppe forslaget og har vært kritisk til prosessen i flere omganger, blant annet i et brev til Byantikvaren i 2019 som NRK har fått tilgang til.

Verken hun eller Støre ønsker å kommentere prosessen til kanalen utover de brevene som er sendt i saken. Støre vil heller ikke svare på om han også stiller seg bak kritikken av Byantikvaren.

(©NTB)

Flere nyheter: