Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre gratulerte LO med streikeresultatet under LOs representantskapsmøte i Bergen tirsdag. Foto: Tuva Åserud / NTB

Støre etter LO-streiken: – Jeg gratulerer dere med resultatet

Statsminister Jonas Gahr Støre mener LO skal ha anerkjennelse for det de fikk til i forbindelse med streiken i forrige uke.

Av NTB | 25.04.2023 15:44:39

Politikk: – I forrige uke satt vi på hendene. Det var konflikt, og det betyr at vi skal være varsomme fra regjeringen med å uttale oss om det når det er en lovlig streik som pågår etter spillereglene i arbeidslivet, sa Støre under en tale til LOs representantskapsmøte i Bergen tirsdag.

– Men nå når dette er over, mener jeg det er tid til å takke og anerkjenne LO for å ha stått opp for de lavtlønte, for rettferdighet for den enkelte, men også helt avgjørende for Norge for å ha kraften og kampen til å stå i det, og til at det ledet til et resultat, sa Støre.

Nesten 23.000 LO-medlemmer gikk ut i streik mandag i forrige uke. Streiken ble avsluttet torsdag, etter at LO kom til enighet med NHO.

Støre sa at LO fremsto som en samfunnsaktør med tyngde i forbindelse med streiken.

– For arbeiderbevegelsen er det et øyeblikk av stolthet at dere landet der dere gjorde, og jeg gratulerer dere med resultatet, sa Støre.

(©NTB)

Flere nyheter: