Menu
Rundt 40.000 møtte opp i Madrid for å demonstrere mot statsminister Pedro Sánchez. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Store demonstrasjoner mot amnesti for katalanske separatister i Spania

Rundt 40.000 mennesker samlet seg i Madrid søndag. De demonstrerte mot statsminister Pedro Sánchez' planer om å gi katalanske separatister amnesti.

Av NTB | 24.09.2023 15:42:24

Politikk: Folk fra hele landet som støtter opposisjonspartiet, det konservative Partido Popular (PP), strømmet til Madrid for å vifte med spanske flagg og demonstrere mot Sánchez’ planer.

Sánchez, som ble nummer to i valget i juli, kan forbli statsminister dersom han får støtten til en tidligere katalansk opposisjonsleder, Carles Puigdemont.

Puigdemont er leder for partiet Junts som med sine sju representanter i nasjonalforsamlingen, er avgjørende for Sanchez. Han har krevd at all rettsforfølgelse av personer som var involvert i arbeidet for løsrivelse i 2017, må innstilles før det kan bli aktuelt å snakke med representanter for regjeringen.

PP-leder Alberto Núñez Feijóo som fikk flest stemmer i juli-valget, var også til stede under demonstrasjonen søndag. Han har sagt at han aldri vil gi etter for å gi amnesti til de som var involvert i løsrivelsesforsøket i 2017.

(©NTB)

Flere nyheter: