Menu
Storbritannias statsminister Rishi Sunak har sluppet skattemeldingene sine. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Storbritannias styrtrike statsminister betalte 1 million pund i skatt på tre år

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022.

Av NTB | 22.03.2023 18:24:05

Økonomi og næringsliv: Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer. Da hun gikk av og Sunak ble statsminister i oktober, gjentok han løftet måneden etter.

Onsdag publiserte regjeringen et dokument utformet av firmaet Evelyn Partners som viser Sunaks private skatteutgifter. I skatteåret 2021/22 betalte Sunak 432.393 pund i skatt. Samlet betalte han et beløp tilsvarende drøyt 1 million pund – 12,8 millioner kroner etter dagens kurs – i løpet av de foregående tre skatteårene.

1 million pund tilsvarer 0,13 prosent av 730 millioner pund.

Sunak og Murty er de rikeste menneskene som noensinne har bodd i statsministerboligen 10 Downing Street. De lå i fjor på 222. plass på The Sunday Times’ liste over Storbritannias rikeste mennesker. Murty er datter av en av gründerne bak det indiske IT-selskapet Infosys og eier selv rundt 0,9 prosent av selskapet.

Akkurat hvor rik Rishi Sunak er, er vanskelig å anslå – men det vanligste tallet er at han og kona Akshata Murty har en formue på rundt 730 millioner pund. CNBC og flere andre medier påpekte da han ble valgt i oktober at dette er dobbelt så mye som den britiske kongens formue.

Det var mye oppmerksomhet rundt finansene til Sunak og hans familie da han var finansminister. Særlig vakte det oppsikt da det ble kjent at Sunaks kone hadde status som hjemmehørende i India via faren, og dermed slapp unna å skatte til britiske myndigheter på inntekter i utlandet, ifølge BBC.

(©NTB)

Flere nyheter: