Menu
Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace (til høyre) – her sammen med sin amerikanske kollega Lloyd Austin – bekrefter at britene leverer langtrekkende krysserraketter til Ukraina. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB

Storbritannia bekrefter at de sender krysserraketter til Ukraina

Storbritannias forsvarsminister bekrefter torsdag at landet sender langtrekkende Storm Shadow krysserraketter til Ukraina.

Av NTB | 11.05.2023 13:44:21

Krig og konflikter: Flere vestlige tjenestemenn hadde kort tid tidligere opplyst til CNN at britene skulle levere rakettene, som har en rekkevidde på opptil 250 kilometer. Britiske myndigheter skal ha fått forsikringer om at raketten kun skal brukes på ukrainsk territorium og ikke avfyres mot mål i Russland.

De siste ukene har forsvarsminister Ben Wallace og utenriksminister James Cleverly vært i USA for samtaler om støtte til Ukraina.

Storbritannia og andre vestlige land har det siste året trappet opp den militære bistanden til Ukraina. I februar lovet britene å levere 14 Challenger 2 stridsvogner. Også andre land har tilbudt stridsvogner og kampfly i kampen mot den russiske invasjonen.

En gruppe europeiske land anført av Storbritannia ba nylig våpenprodusenter indikere om de var interessert i å levere raketter med rekkevidde på opptil 300 kilometer, men britene sier de ikke har tatt noen endelig beslutning om å levere slike våpen.