Menu
USAs president Joe Biden avlyste mandag et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på grunn av en tannlegetime. Møtet skal holdes tirsdag i stedet. Bildet er fra Nato-toppmøtet i Madrid i juni i fjor. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB

Stoltenberg sier Sverige har stor Nato-støtte i USA

Sveriges ønske om å bli Nato-medlem har stor støtte i USA, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Av NTB | 13.06.2023 00:09:08

Politikk: – Det er sterk støtte til at Sverige skal bli fullverdig medlem av Nato så raskt som mulig. Vi ønsker å sluttføre det og derfor jobbes det hardt for å få det på plass, sier Stoltenberg til NRK.

Tyrkia og Ungarn er de eneste to Nato-landene som ennå ikke har godtatt Sveriges søknad om Nato-medlemskap. Tyrkia har stilt en rekke krav til Sverige og krever blant annet å få mange personer utlevert. Onsdag skal Tyrkia og Sverige på nytt møtes om Nato-søknaden på embetsmannsnivå.

Stoltenberg ankom mandag Washington der han samme dag skulle møte USAs president Joe Biden. Men Biden avlyste møtet med Nato-sjefen fordi han måtte til tannlegen for å få en rotfylling.

Møtet blir dermed utsatt til tirsdag. Samme dag skal Stoltenberg også møte USAs utenriksminister Antony Blinken og medlemmer av Senatets Nato-observatørgruppe.

Stoltenberg sier at planen fortsatt er å gå av som Nato-leder 1. oktober.

– Jeg har ingen planer om å fortsette. Tvert imot så er min plan å gjøre en god jobb, og å være fokusert på å lede Nato i en krevende tid for vår sikkerhet. Jeg helt trygg på at denne alliansen finner en veldig god etterfølger, sier Stoltenberg.

(©NTB)

Flere nyheter: