Menu
Russland gjør seg klar til å ramme Ukrainas strømforsyning i vinter, advarer Nato-sjef Jens Stoltenberg. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Stoltenberg: Russland klar til å ramme Ukrainas strømforsyning

Russland har samlet et stort lager av raketter foran vinteren. Målet er å ramme Ukrainas strømforsyning, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Av NTB | 29.11.2023 13:19:42

Krig og konflikter: Ukrainerne kan dermed gå en ny mørk og kald vinter i møte.

– I forkant av vinteren har Russland samlet et stort lager av raketter. Vi ser nye forsøk på å ramme Ukrainas strømforsyning og energiinfrastruktur i et forsøk på å legge Ukraina i mørke og kulde, konstaterte Stoltenberg på en pressekonferanse onsdag.

Stoltenberg peker på at Russland har måttet ta store militære tap og også tapt både økonomisk og politisk på Ukraina-krigen.

– Russland er under økonomisk press. Olje- og gassinntektene faller. Russiske banker er underlagt sanksjoner. Over 1000 bedrifter har stanset eller nedskalert produksjonen, og 1,3 millioner mennesker har forlatt Russland det siste året. Alt dette understreker Putins tabbe i å invadere Ukraina, sier han.

– Men samtidig må vi ikke undervurdere Russland. De har nå gått inn i en krigsøkonomi. Og Putin har en høy toleranse for menneskelige tap, sier Stoltenberg.

I to dager har Nato-landenes utenriksministre vært samlet i Brussel, der krigen i Ukraina har toppet dagsordenen.

Onsdag var hele møtet viet Nato-Ukraina-rådet med den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba til stede.

(©NTB)

Flere nyheter: