Menu
Nato-sjef Jens Stoltenberg og statsminister Jonas Gahr Støre holder pressekonferanse på Statsministeren kontor. Foto: Heiko Junge / NTB

Stoltenberg om angrepene mot Kyiv: Viser at vi må fortsette å gi våpen

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at den siste tidens angrep mot Kyiv viser at det er viktig å fortsette å gi Ukraina våpen.

Av NTB | 30.05.2023 18:38:50

Krig og konflikter: Den siste tiden har Russland økt hyppigheten i angrep mot Ukrainas hovedstad. Flesteparten av dronene og rakettene skytes ned. Ukraina har behov for luftforsvar og ammunisjon for å fortsette med det.

– De omfattende russiske angrepene mot Kyiv og andre byer viser både brutaliteten i krigen og hvordan russiske angrep fortsatt rammer sivile mål, men understreker også viktigheten av at vi fortsetter å gi støtte. Det er jeg sikker på at utenriksministrene kommer til å bekrefte i morgen, sier Stoltenberg til NTB.

Han påpeker at Norge er blant land som gir både våpensystemer og ammunisjon. Stoltenberg sier det er viktig å opprettholde leveransen av ammunisjon for at Ukraina skal kunne stå imot en slik angrepsbølge.

Stoltenberg fikk også spørsmål om han er trygg på at vestlige våpen ikke brukes til angrep på Russland inne i Russland.

– De operasjonelle valgene om hvordan de bruker våpnene må de selv ta. Det er vanskelige valg. Jeg er trygg på at de gjør de rette avveiningene, sier Stoltenberg.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier på sin side at Ukrainas bruk av luftforsvar fra blant annet Norge, er en anerkjennelse for norske produsenter.

– De har utviklet teknologi som er effektivt forsvar mot den type angrep. Dette er selvforsvar. Det er det Norge har bidratt til – ikke noe annet, sier Støre.

(©NTB)

Flere nyheter: