Menu
Jon Rahm er kritisk til at LIV-spillerne ikke får delta i Ryder Cup. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Golfstjerne kritiserer Ryder Cup-endring: – Velg de beste

Tidligere verdensener Jon Rahm ønsker å ha med alle de beste spillerne i årets Ryder Cup uavhengig av hvilken golftour de spiller på.

Av NTB | 30.05.2023 18:59:04

Sport: Etter LIV-tourens oppstart i fjor tok PGA-touren og europatouren en rekke grep mot spillerne som gjorde overgang. Blant annet ble medlemskapene trukket tilbake, noe som gjør at de ikke er tilgjengelige foran årets Ryder Cup med mindre de blir valgt av lagets kapteiner.

– Det er trist at politikk har kommet i veien for en så vakker turnering. Det burde være de beste europeerne mot de beste amerikanerne. Hvem som spiller på LIV-touren og ikke burde ikke ha noe å si, sa Rahm foran PGA-turneringen i Ohio denne uken, ifølge Sky Sports.

Spanske Sergio Garcia er den spilleren som har tatt flest poeng for Europa gjennom tidene i turneringen, men han spiller nå på LIV-touren og er dermed ikke kvalifisert. Det liker landsmann Rahm dårlig.

– Jeg kommer til å savne ham. Jeg har vanskeligheter for å tro at ikke den mest suksessfulle spilleren til Europa ikke er god nok til å få være med, sa Rahm om Garcia.

Garcia har tidligere uttalt at han har fått beskjed av Europa-kaptein Luke Donald at han ikke kommer til å bli valgt til turneringen som spilles i Roma i september.

Verdensener Scottie Scheffler har også tatt til orde for at LIV-spillerne burde få innpass.

– Jeg bryr meg ikke om hvem som spiller hvor. Jeg vil vinne Ryder Cup. Uansett hvem som er de tolv beste, burde de få reise. Vi ønsker å ha et lag som vinner, og det er alt jeg bryr meg om, sa Scheffler.

Den norske golfprofilen Viktor Hovland var en del av Europas Ryder Cup-lag da de tapte for USA i 2021. Han er i god posisjon til å være med på laget også i årets utgave.

Turneringen starter 29. september i Italias hovedstad.

(©NTB)