Menu
Thea Louise Stjernesund og Jesper Saltvik Pedersen sikret seg hver sin kongepokal da begge kjørte inn til NM-gull i storslalåm i Hafjell lørdag. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / handout / NTB

Stjernesund tok nytt NM-gull etter pangomgang

Thea Louise Stjernesunds sterke 2. omgang sikret henne gullet i storslalåm i alpin-NM på Hafjell lørdag. Det ga henne også kongepokalen.

Av NTB | 06.04.2024 12:53:35

Sport: Stjernesund lå på 3.-plass i etter den 1.-omgangen, men var klart beste i den andre i kamp med svært mange gode norske alpinister. Dermed fikk hun sitt femte NM-gull og kongepokalen.

Stjernesund er ofte god om våren og blir sjelden mett på kjøring. Hun ble nummer tre i storslalåm under verdenscupavslutningen i Saalbach i mars.

– Det var lettere i 2. omgang, men det er godt at barmarkssesongen venter. Jeg skal ikke bli så sliten som dette, sa Stjernesund til NRK etter seieren.

Kristin Lysdahl ledet etter 1. omgang, og hadde hundredelene på sin side da hun gjorde en liten feil rett før mål i 2. omgang. Det gjorde at hun kom inn 0,60 sekunder bak landslagsvenninnen.

Kajsa Vickhoff Lie kjørte seg opp fra 4.- til 3.-plass og var 0,77 sekunder bak Stjernesund. Det var hennes første medalje i storslalåm i et NM.

Lie vant både utfor og super-G tidligere i mesterskapet, som var to av hennes fire NM-seirer.

Jesper Saltvik Pedersen fikk kongepokalen for menn, som var satt opp i paraklassen. Den vant han klart.

21-årige Eirik Hystad Solberg tok en overraskende seier i mennenes storslalåmrenn. Han seiret foran Theodor Brækken og Halvor Hilde Gunleiksrud.

(©NTB)

Flere nyheter: