Menu
Martin Løwstrøm Nyenget vant Reistadløpet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hoel brøt barriere – tok historisk seier i Reistadløpet på blanke ski

Landslagsløper Martin Løwstrøm Nyenget ble slått på oppløpet da Johan Hoel tok seieren i Reistadløpet i Troms lørdag. Han ble historisk.

Av NTB | 06.04.2024 12:53:28

Sport: Hoel spurtet ned Nyenget og Eirik Sverdrup Augdal på de siste meterne.

Vinneren gikk på blanke ski og staket hele distansen, mens Augdal og Nyenget hadde festesmurning under utstyret. Reistadløpet er aldri tidligere vunnet på blanke ski.

– Det står høyt å vinne Reistadløpet. Det har blitt et tradisjonsrikt renn på ski Classics-kalenderen. Jeg har drømt om å vinne rennet på blanke ski, det har vært en ekstra gulrot, sa Hoel til NRK:

Han tok sin første seier i Ski Classics-seier etter flere sterke plasseringer. Med triumfen i Bardufoss overtok han også sammenlagtledelsen i langløpsserien denne vinteren.

– Marcialonga og gul trøye var mine store mål før denne sesongen. Det ser ut til at jeg er med i kampen nå, sa Hoel.

– Han imponerte meg veldig i dag. Jeg hadde ingen superdag og holdt på å stryke med hele veien. Han bryter seg opp godt over tusen høydemeter. At han orker det i disse lange bakkene er sterkt, sa Nyenget til NRK.

Lillehammer-løperen vant det 50 kilometer lange langløpet både i 2022 og 2023, men klarte ikke et hattrick lørdag.

Nyenget måtte nøye seg med annenplass, mens Augdal tok tredjeplassen.

Petter Myhr og Thomas Ødegaarden fulgte deretter. Landslagsløper Erik Valnes deltok også, men fikk ikke med utfallet å gjøre.

Lørdagens utgave av Reistadløpet ble gått i et gnistrende vintervær.

Søndag venter en ny tøff oppgave for Ski Classics-eliten i Troms. Da skal 60 kilometer tilbakelegges mellom Bardufoss og Finnsnes.

Konkurrentene var imponert over det vinneren leverte i Reistadløpet.

Hoel, Nyenget og Augdal holdt sammen helt inn mot målgangen på skistadion i Bardufoss, men helt på tampen rykket Hoel til seg de centimeterne han trengte for å ta seieren.

(©NTB)