LIVESENTER
Menu
Dette er det tredje albumet Twin Peaks-skuespiller Chrystabell (46) og David Lynch (78) lager sammen. Foto: David Lynch / NTB (Handout)

Stjerneregissør David Lynch slipper nytt album

Den amerikanske regissøren David Lynch (78), mest kjent for «Twin Peaks», kommer med et album i august.

Av NTB | 05.06.2024 10:03:03

Kuriosa og kjendiser: Det har vært stille fra den kritikerroste kultregissøren i en lang stund. Men nylig publiserte han en kryptisk videomelding hvor han varslet at det ville komme noe nytt.

– Mine damer og herrer. Noe er på vei som dere vil kunne se og høre – og det kommer 5. juni, var alt Lynch sa i den korte videoen.

Det fikk fansen til å spekulere på om det kunne være snakk om et lenge ryktet animasjonsprosjekt fra Lynch, mens andre kanskje hadde håpet på nok et gjensyn med kultklassikeren «Twin Peaks».

Og selv om det ikke ble noe «Twin Peaks»-retur, er musikken nokså lik Twin Peaks’ med det samme drømmende synth-pregede lydbildet.

Albumet «Cellophane Memories» slippes fredag 2. august og er deres tredje album sammen. Onsdag slapp de låta «Sublime Eternal Love» med påfølgende musikkvideo regissert av Lynch.

Lynch har ikke lagd en spillefilm siden «Inland Empire» i 2006 og har for lengst uttalt at han er ferdig med å lage spillefilmer. Han dukker fra tid til annen opp i mindre skuespillerroller. I 2022 hadde Lynch en mindre rolle som regissøren John Ford i Steven Spielbergs «The Fabelmans».

Onsdag ble spekulasjonene ryddet til side med nyheten om at Lynch slipper et album med ny musikk i samarbeid med sanger og «Twin Peaks»-skuespiller Chrystabell (46).

Når det gjelder film og TV, har det altså vært stille fra Lynch de siste årene. Hans siste storverk var i 2017 hvor fansen kunne glede seg over det som ble et kritikerrost gjensyn med agent Dale Cooper og velkjente mysterier i «Twin Peaks: The Return».

(©NTB)

Flere nyheter: