Menu
Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon, her på Nordiske Mediedager i Bergen i 2019, risikerer 15 års fengsel i bedragerisaken om den omstridte grensemuren mot Mexico. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Steve Bannon må møte i rettssak om grensemur mot Mexico

Bedragerisaken mot Donald Trump-alliert Steve Bannon, der han anklages for å svindlet folk som ga penger til å bygge en grensemur mot Mexico, starter neste vår.

Av NTB | 26.05.2023 10:28:58

Kriminalitet og rettsvesen: Rettssaken er berammet til 28. mai 2024. Om det blir slik, må Bannon møte i retten på Manhattan like etter at Trump møter i samme rettssal i forbindelse med den såkalte hysjpengesaken.

Bannon er tiltalt for hvitvasking av penger, sammensvergelse og svindel. Han risikerer opp til 15 års fengsel om han blir kjent skyldig.

Bannon var styreleder i fondet We Build the Wall som samlet inn 25 millioner dollar til bygging av en mur mot Mexico, en av den Donald Trumps sentrale valgkampløfter i 2016. Hundretusener av givere som hadde donert til innsamlingen, ble svindlet, ifølge tiltalen.

Bannon (69) ble i oktober dømt til fire måneders fengsel for å ha utvist forakt for Kongressen da han nektet å vitne om angrepet på kongressbygningen i januar 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: