Menu
Anette Trettebergstuen (Ap) reagerer på truslene mot Redd Barnas pridefestival for barn i Bergen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Statsrådene reagerer etter pride-avlysning: – For jævlig

For jævlig og uakseptabelt, sier likestillingsministeren og justisministeren etter at Redd Barna måtte avlyse sin pridefestival for barn på grunn av trusler.

Av NTB | 01.06.2023 11:58:58

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er for jævlig at noen kommer med så sterke trusler at Redd Barna ser seg nødt til å avlyse arrangementet under Regnbuedagene, sier likestilling- og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Hun sier videre at arrangementet er en folkefest, en feiring av mangfold og å være den man er. Trettebergstuen skal selv delta på Regnbuedagene i Bergen, noe hun gleder seg til.

– De forsøker gang på gang å true oss i stillhet, men den kampen skal de ikke få vinne, sier Trettebergstuen.

Både MDG og Venstre har krevd at regjeringen må komme på banen etter truslene.

– Jeg forventer at justisministeren har en plan for hvordan norske myndigheter skal sikre at folk kan føle seg trygge når de deltar på pride-arrangementer i tiden fremover, sier Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik til NTB.

– Det er lokalt politi som har ansvar for å vurdere sikkerheten rundt konkrete arrangement. Jeg har bedt politiet om å få klarhet i hvilke vurderinger som er gjort knyttet til dette arrangementet, og hvilken kontakt som har vært med Redd Barna, sier Mehl til NTB.

– Nei, det har vi ikke. Barn, unge og voksne har behov for en arena hvor de kan føle seg trygge og søke tilhørighet i mangfoldet. Den arenaen må vi gi dem, og det er ekstra viktig at vi gjennomfører, sier festivalsjefen.

Styreleder for festivalen, Mona Frank, sier til Bergensavisen at de likevel har valgt å øke sikkerheten.

– Vi oppbemanner antall vektere som vi har i pride house på lørdag og søndag. Vi er i dialog med politi og PST. Det er hele samfunnets ansvar å stå mot hatprat i sosiale medier og dermed bidra til et inkluderende og tolerant samfunn, i og med at dette ikke bare handler om et enkelt arrangement, men et større samfunnsproblem.

Torsdag morgen ble det kjent at Redd Barna har blitt nødt til å avlyse en pridefestival for barn i Bergen etter å ha mottatt trusler.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kaller situasjonen uakseptabel og undersøker nå hvilken dialog som har vært mellom Redd Barna og politiet.

Regnbuedagene i Bergen begynner 2. juni. Festivalsjef Runa Eide Frøiland sier til TV 2 at hendelsen torsdag ikke fører til ytterligere avlysninger.

(©NTB)

Flere nyheter: