Menu
Serbias president Aleksandar Vucic krever at myndighetene i Kosovo avsetter de tre nyvalgte kosovoalbanske ordførerne i tre nordlige kommuner i landet. Det er kun i disse kommunene at serberne er i flertall. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Serbias president krever at ordførerne i Nord-Kosovo trekker seg

Serbias president Aleksandar Vucic krever at Kosovos myndigheter avsetter de han omtaler som «såkalte ordførere» i landets nordlige regioner.

Av NTB | 01.06.2023 11:49:09

Politikk: Serbere i Kosovo boikottet valget forrige måned, noe som ledet til at etniske albanere tok kontrollen over bystyrer i flere av de nordlige byene – til tross for valgdeltakelse på under 3,5 prosent.

Da Vucic ankom et toppmøte i Det europeiske politiske fellesskapet (EPF) i Moldova torsdag sa han at Kosovo er nødt til å avsette disse ordførerne for å løse krisen og avverge ytterligere vold.

Det har vært store demonstrasjoner utenfor rådhusene i tre kommuner i nordlige Kosovo de siste dagene, hvor serbiske demonstranter har vist sin misnøye med valgresultatet.

Uroen i regionen har ført til at Nato har besluttet å utplassere reservestyrken ORF i området i tillegg til KFOR-styrkene som allerede befinner seg der.

(©NTB)

Flere nyheter: