Menu
Søndag morgen ble en politimann drept og en annen såret i et væpnet angrep på en politipatrulje nord i Kosovo. Statsminister Albin Kurti sier det pågår kamper mellom væpnede menn og politiet i området. Foto: AP / NTB

Statsministeren: Pågående kamper mellom væpnede menn og politi nord i Kosovo

Ifølge statsminister Albin Kurti pågår det søndag kamper mellom væpnede menn og politi nord i Kosovo.

Av NTB | 24.09.2023 13:12:24

Krig og konflikter: – Angrep mot politiet pågår, sa Kurti på en pressekonferanse litt før klokken 13, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Han sier at rundt 30 væpnede menn er omringet av politiet. Hendelsen finner sted helt nord i Kosovo, ikke langt fra grensen til Serbia.

– Det er minst 30 personer, blant dem militære, som er omringet av våre politistyrker, og som jeg inviterer til å overgi seg, fortsatte Kurti.

Tidligere søndag ble en politimann drept og en annen såret i et væpnet angrep på en politipatrulje i samme område. Angrepet skjedde da patruljen nærmet seg en blokkert vei, og både skytevåpen, håndgranater og missiler ble brukt mot politiet.

Kurti fordømt angrepet og kalte det en terrorhandling.

– Personene som sto bak angrepet, var profesjonelle, brukte masker og var tungt bevæpnet, skriver han i sosiale medier. Han hevdet samtidig at serbiske myndigheter hadde en finger med i angrepet.

– Organisert kriminalitet med politisk, økonomisk og logistisk støtte fra tjenestemenn i Beograd angriper landet vårt, skriver Kurti.

Serbia har så langt ikke kommentert beskyldningen fra statsministeren.

Forholdet mellom Serbia og Kosovo har vært svært anspent etter at regjeringen i sistnevnte i mai valgte å sette inn etnisk albanske ordførere i fire kommuner med serbisk majoritet.

Flere nyheter: