Menu
Statsadvokat Andreas Magne Alfoni Strand mener at det fortsatt er stor gjentakelsesfare hvis Julio Kopseng får innvilget prøveløslatelse. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Statsadvokat: – Fortsatt behov for å verne samfunnet mot Julio Kopseng

Voldtektsdømte Julio Kopseng har bedt om å bli prøveløslatt. Statsadvokat Andreas Strand mener det fortsatt er fare for at Kopseng vil begå nye lovbrudd.

Av NTB | 01.09.2023 13:04:32

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi mener det fortsatt foreligger betydelig gjentakelsesfare og behov for å verne samfunnet mot Julio Kopseng, sier statsadvokat Andreas Magne Alfoni Strand til NTB.

Torsdag ble det kjent at Kopseng i januar i år søkte om prøveløslatelse, etter at minstetiden på ti år av dommen på 21 års forvaring har gått ut.

Kopseng ble dømt i 2016 for overgrep mot 17 kvinner, men han ble pågrepet i 2013 og har derfor nå sonet minstetiden.

Påtalemyndigheten samtykker ikke til prøveløslatelse.

– Vi mener at det ikke er grunnlag for prøveløslatelse. Han har gjennomført minstetiden, men tidsrammen for forvaringsstraffen går først ut i 2034. De sakkyndige som undersøkte ham i forbindelse med rettsbehandlingene, mente også at det vil være gjentakelsesfare i lang tid, sier Strand.

Behandlingen av søknaden om prøveløslatelse skjer i Ringerike, Asker og Bærum tingrett i Sandvika fra 16. til 18. januar neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: