Menu
Hege Riise møtte pressen etter avgangen som landslagssjef for kvinnelandslaget fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hege Riise etter avgangen: – Jeg kan ikke endre meg

Hege Riise var ikke profilen norsk fotball ønsker seg. – Det er fair. Jeg kan ikke endre meg og ønsker ikke å endre meg, sier hun til NTB.

Av NTB | 01.09.2023 13:04:57

Sport: Fredag ga hun sitt syn på avgangen etter at fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken hadde redegjort for den.

De begrunnet treneravgangen med at kvinnelandslaget trenger en annen og tydeligere profil.

– Det er en ærlig sak, tenker jeg. Jeg har en inkluderende lederstil. Jeg vil at folk skal ta eierskap. De ønsker en annen leder inn i dette. Det er fair og best sånn, sier Riise til NTB.

Riise ble ansatt for 13 måneder siden, og Klaveness gjentok at hun ville ansatt henne «ti av ti ganger».

– Det er det vel NFF og Lise (Klaveness) som skal svare på. Vi har jo kommunisert budskapet, så jeg vet jo deler av det, sier Riise uten å utdype.

– VM var krevende, ikke bare sportslig, det har vært utfordrende dager også etter at vi kom hjem, sa Riise, som sa at hun ikke kjenner seg igjen i bildet som er skapt av stor uenighet internt i laget.

– Det har vært vondt å lese og ikke i henhold til mine opplevelser, sa Riise med henvisning til medieoppslag om intern misnøye blant spillerne på landslaget.

– Vi har lagt vekt på åpenhet og tillit og at uenigheter tas internt, sa Riise, som sier hun gleder seg til nye oppgaver i forbundet.

Riise tiltrådte som landslagssjef i august 2022 og fikk dermed bare snaut 13 måneder i trenerstolen. Hun går fra nyttår inn i en nyopprettet rolle som fagsjef for kvinnefotball i NFF.

Riise kan se tilbake på 15 kamper siden hun tiltrådte i jobben i august i fjor. Det ble kun fem seirer, og underveis i VM i Australia og New Zealand var det mye utenomsportslig bråk.

Mot Japan i åttedelsfinalen ble det 1-3 og en tidlig exit.

– Vi røk ut mot Japan, men vi hadde iallfall en stigning. I en turbulent periode landet vi skikkelig på beina og sto solid samen, sa Riise etter at VM var over.

Det er ikke bestemt hvem som tar over treneransvaret for kvinnelandslaget, men en ny permanent løsning er ikke på plass før mot slutten av året eller tidlig i 2024, opplyste generalsekretær Karl-Petter Løken på pressekonferansen på Ullevaal fredag.

Riise sa på pressekonferansen at det har vært krevende to måneder, både under VM og i tiden etterpå.

– Nå håper jeg at det blir ro rundt landslaget og at alle møter opp på Ullevaal 22. september (mot Østerrike).

Tap mot vertsnasjonen New Zealand (0-1) ble fulgt opp med uavgjort mot Sveits. Caroline Graham Hansen gikk hardt ut mot ledelsen etter å ha blitt vraket, noe hun senere beklaget.

(©NTB)