Menu
Vinteren gjorde comeback på store deler av Østlandet tirsdag. Vegtrafikksentralen kom blant annet med en klar oppfordring til alle som skulle ut på veien tirsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Statens vegvesen: De verste trafikkproblemene ser ut til å ha passert

De verste trafikkproblemene som oppsto med nedbøren på Østlandet, ser ut til å ha passert, ifølge Statens vegvesen. Samtidig har det blitt slått flere nedbørsrekorder.

Av NTB | 25.04.2023 18:44:06

Vær: – Vi kom på vakt klokka 14.30, og etter det har det gått veldig greit. Det er ikke noen pågående trafikkuhell per nå, opplyser trafikkoperatør Janette Andresen i Statens vegvesen til NTB tirsdag ettermiddag.

Det gikk derimot ikke like bra tidligere tirsdag. Allerede før morgentrafikken startet kom Vegtrafikksentralen med en klar oppfordring til alle som skulle ut på veiene.

Tirsdagens værkaos førte blant annet til kanselleringer av flygninger på Gardermoen og trafikkstans. Kong Harald måtte også avlyse et besøk i Trøndelag fordi flygningen hans ble innstilt.

Tirsdag ettermiddag så det imidlertid ut som det verste var over.

– Veiene ser bra ut. Det har stoppet å snø de aller fleste steder på Østlandet. Det er samtidig litt snø i lufta, men ettermiddagsrushet har forløpt normalt, for å si det sånn, og vi håper vi det fortsetter slik utover kvelden, sier trafikkoperatør Andresen.

På Blindern i Oslo falt det 34,5 millimeter, det meste som noen gang er registrert på 24 timer denne måneden.

Også ved værstasjoner i Hakadal, Ringsaker, Lunner, på Toten og Hønefoss kom det rekordmye nedbør. Det samme skjedde lenger sør, i Askim, Rygge, Råde, Fredrikstad og flere andre steder. I Melsom i Sandefjord kommune kom det over 60 millimeter nedbør.

– Har du sommerdekk, har du ingenting på veien å gjøre i dag. Så må man holde ekstra god avstand når det er så sleipt og glatt som nå, og avpass farten. Det er ikke noe mål å ligge opp mot fartsgrensa i dag, sa Anne Hårstad ved veitrafikksentralen Øst til NTB tirsdag morgen.

Samtidig som snøen lavet ned, ble nedbørsrekorder slått en rekke steder på Østlandet. Det er snakk om rekordene for nedbørsmengde i løpet av ett døgn i april, ifølge forsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt.

(©NTB)

Flere nyheter: