Menu
Det var 31 prosent mindre avskoging i brasilianske Amazonas i årets fem første måneder enn i samme periode i fjor, ifølge tall fra brasilianske myndigheter. President Lula da Silva tiltrådte på nyåret etter å ha lovet å redusere avskogingen. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Stadig mindre avskoging i Amazonas under Lula

Det var 31 prosent mindre avskoging i den brasilianske delen av Amazonas i årets fem første måneder enn i de samme månedene i fjor, ifølge foreløpige tall.

Av NTB | 08.06.2023 04:18:54

Vær: Tall fra brasilianske myndigheter viser at 812 kvadratkilometer med regnskog ble hogget i mai, ned fra 900 kvadratkilometer i mai 2022.

President Lula da Silva lovte å gjøre mer for å redusere avskogingen i Amazonas etter flere år med økning under forgjengeren Jair Bolsonaro. Han la denne uka fram en plan for hvordan målet om å stanse all avskoging skal nås.

Det brasilianske miljødepartementet omtaler tallene som «ekstremt positive».

– Vi jobbet ut fra avskogingen i økt omfang, og nå klarer vi å snu kurven, sa Joao Paulo Capobianco, som styrer avskogingsarbeidet i departementet, på en pressekonferanse onsdag.

Den første nedgangen i avskogingen under Lula ble meldt i april. Ifølge president Rodrigo Agostinho i miljøbyrået Ibama ble innsatsen for å få bukt med avskogingen trappet betydelig opp i starten av 2023.

Avskoging av regnskog fører både til tap av arter og store utslipp av klimagasser. Dette er bakgrunnen for at Norge gjennom en årrekke har støttet skogbevaring i Brasil med store pengebeløp. Støtten ble stanset da Jair Bolsonaro var Brasils president, og deretter gjenopptatt da Lula for andre gang ble landets leder.

(©NTB)

Flere nyheter: