Kasper Stadaas, her under ski-NM i 2021, vant søndagens langløp i Tsjekkia. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Stadaas med imponerende Ski Classics-seier

Kasper Stadaas knekte resten av feltet og staket seg inn til seier på 50-kilometeren Jizerska i Tsjekkia. Det er første gang Emil Persson blir slått i vinter.

Av NTB | 12.02.2023 10:45:48

Sport: Persson hadde vunnet samtlige seks løp i Ski Classics før klassikeren i de tsjekkiske skoger, men søndag hadde ingen krefter nok til å henge med da Stadaas rykket vel tre kilometer før mål.

Johan Hoel og Stian Hoelgaard hadde over lang tid prøvd å parkere feltet bak, men de fikk aldri en skikkelig stor luke, og de ble kjørt inn noen kilometer før slutt. Da benyttet Stadaas muligheten til å stikke av.

Team Ragde Charge-løperen holdt unna i det løse og tunge føret og kunne gå jublende over målstreken. Andreas Nygaard ble nummer to, mens Amund Riege tok 3.-plassen.

Bak dem sørget Karstein Johaug og Mikael Gunnulfsen for at det ble femdobbelt norsk på toppen. Sammenlagtleder Persson endte på 11.-plass.

Petter Northug deltok og endte på 23.-plassen. Han var over fem minutter bak vinneren.